3.2.17. CONSOLIDATED PBY catalina

Consolidated PBY, ki so mu Britanci nadeli ime catalina, je bil najštevilnejši leteči čoln vseh časov, saj so jih v ZDA, Kanadi in Sovjetski zvezi izdelali približno 3300. PBY – kratica pomeni po razpoznavnem sistemu ameriške vojne mornarice patruljni (P) bombnik (B) tovarne Consolidated (Y) - je leta 1935 zasnovala skupina konstruktorjev pod vodstvom Isaaca Laddona, ki se je kasneje proslavil s težkim štirimotornim bombnikom B 24 liberatorjem. Takoj po zmagi na razpisu (najmočnejši konkurent je bila letalska tovarna Douglas) so začeli s serijsko gradnjo catalin oziroma prve inačice PBY 1. To dvomotorno vodno letalo je bilo idealno za patruljiranje nad morji in oceani sveta, ker je imelo ogromen akcijski radij. S polnimi rezervoarji skoraj 8000 litrov goriva je lahko letelo 6400 kilometrov daleč, ob najbolj ekonomični hitrosti in porabi goriva pa je lahko v zraku vztrajalo tudi do 26 ur.

Prva različica PBY je imela dva motorja Pratt & Whitney R-1830-64, ki sta razvijala vsak po 900 KM, oborožena pa je bila z dvema strojnicama kalibra 7.62 mm in dvema kalibra 12.7 mm. Velikokrat so cataline opremljali za naloge bombardiranja, saj je lahko takšno letalo nosilo tudi štiri bombe po 453 kg ali več manjših bomb, ki so bile pripete na posebnih adapterjih pod krili, za napade na sovražnikovo ladjevje pa tudi dva torpeda.

Američani so cataline prodajali tudi ostalim zaveznikom, predvsem Angležem in Sovjetom, ki so jih s pridom uporabljali za patruljiranje, napade na podmornice, transport, bombardiranje, reševanje brodolomcev itd... Od tega jih je bilo precej v tako imenovani amfibijski izpeljanki, ki je lahko po potrebi vzletala in pristajala tudi na kopnem. Ključno vlogo je PBY catalina odigral kot letalo, na katerem so prvič preizkusili letalski radar, saj je ameriška mornarica začela nekaj teh letal zaradi majhne hitrosti križarjenja (pod 200 km/h) uporabljati za nočno iskanje in napade na sovražnikove podmornice in ladje. Ta letala so bila povsem črno prepleskana PBY 5A in so se decembra 1942 začela pojavljati nad Guadalcanalom, dobila pa so vzdevek “črne mačke” (iz angleške besede black catalina). V zrak so jih pošiljali s tono eksplozivnih in svetilnih bomb ter z veliko količino praznih pivovskih steklenic, ki so jih odvrgli ob koncu napada na utrjene japonske kopenske položaje. Pri tem so steklenice ustvarjale podoben pišč kot bombe in tako silile japonske topničarje k tlom.

Zaradi vsestranske uporabnosti in siceršnjih odličnih lastnosti catalin, ki so bila podobne velikosti kot B 24 liberator (razpon kril 31 metrov, dolžina 20, višina 6 metrov), so zavezniki organizirali gradnjo licenčnih catalin v dveh kanadskih podružnicah letalskih tovarn Boeing in Vickers. Takšni dvomotorni leteči čolni, ki so pričeli prihajati iz Kanade že leta 1940, so imeli ime CANSO (iz besed Canada in Consolidated). Tako so se cataline razširile pri vseh zaveznikih in odigrale važno vlogo v vojni, saj so praktično ves čas bedele nad oceani in ogromno pripomogle k temu, da so zavezniki težaven položaj v preskrbi, ki je nastal zaradi nemških podmorniških ofenziv, vendarle obdržali v svojih rokah.

| fotogalerija | na vrh strani | nazaj na kazalo |