6.2.6. LaGG 3

Od jeseni leta 1940 so v Sovjetski zvezi letala začeli poimenovati po začetnicah imen konstruktorjev in tako je prišlo ob razvoju novega lovca do sestavljanke imen treh mladih sovjetskih inženirjev konstruktorjev, ki so letalo LaGG razvili:

Novo lovsko letalo se je od drugih letal tistega časa razlikovalo predvsem po tem, da je bilo skoraj popolnoma izdelano iz lesa. Njegovi konstruktorji so vzeli nasvet sovjetskega ministrstva za letalstvo, naj uporabljajo predvsem materiale, ki jih v SZ ne primanjkuje, zelo resno. Hkrati so se navdušili za posebno vrsto lesa, tako imenovan DELTA LES - na poseben način impregniran in stisnjen les, ki je bil sicer težji, zato pa veliko močnejši in trpežnejši od navadnega lesa. Kljub zelo dobrim zmogljivostim, ki jih je na državnih preizkusih pokazal prototip LaGG 3, pa je navdušenje nad serijskimi letali, ki so pričela prihajati v lovske polke v začetku 1941, hitro splahnelo. Letalo je bilo namreč zaradi kamuflažne barve in težkih 12.7 mm strojnic tipa UBS namesto lahkih 7.62 mm veliko težje, tako da je dosegalo hitrosti le 535 km/h, poleg tega pa so se dvigala tako počasi, da so bila za zračne boje povsem neuporabna. Piloti na bojišču so LaGG 3 ocenili z enim samim stavkom: “LaGG pomeni lakirani garantovani grob”.

Dejansko je imelo novo letalo eno samo dobro lastnost, to je odpornost proti zadetkom, s čimer pa je upravičilo uporabo delta lesa. S širjenjem vojne vihre na vzhodu pa je postajal položaj SZ veliko bolj kritičen, tako da so bili Sovjeti prisiljeni preusmeriti proizvodnjo v dveh tovarnah na lovce Jak 1, ki so z enakim motorjem kot LaGG 3 uživali veliko boljši glas. Sedaj so LaGG 3 gradili le še v eni tovarni, konstruktorji pa so se po neuspehu razšli in se vsak zase lotili predelave ponesrečenega letala, za katerega so vedeli, da je v osnovi dober, da pa bi potreboval močnejši motor (sprva je bil to M 105PF s 1050 KM). Predelava S. A. Lavočkina je bila najbolj obetavna in La 5, kot so letalo preimenovali, se je že leta 1942 pojavilo na bojišču pri Stalingradu.

| fotogalerija | na vrh strani | nazaj na kazalo |