6.2.9. POLIKARPOV I 15

Nikolaj Nikolajevič Polikarpov je bil pionir sovjetskih letalskih konstruktorjev in je kot ustvarjalec dveh najbolj uporabljenih lovcev v španski državljanski vojni, modela I 15 in I 16 rata, zaslovel tudi zunaj meja Sovjetske zveze. Tako kot večino sovjetskih konstruktorjev letal so tudi Polikarpova leta 1929 zaprli, češ da na prostosti ne konstruira dovolj letaI. Z nekaj sodelavci je dobil nalogo, da pod nadzorom izdela enosedežnega lovca, ki bi ga lahko začeli serijsko izdelovati že prihodnje leto. Polikarpovu je res hitro uspelo izdelati zahtevano letalo, ko pa so ga leta 1933 izpustili iz zapora, se je lotil konstruiranja modela I 15, ki je bil v bistvu izpeljanka njegovega prejšnjega letala.

Tip l 15 je imel trup z ogrodjem iz jekla in duraluminija prekrit s platnom, tehtal pa je le nekaj malo nad 1200 kilogramov. Lovec je prvič poletel oktobra 1933, ko pa so ga še isto leto pričeli serijsko izdelovati, je bilo do leta 1937 izgotovoljenih kar 3141 letal vrste I 15 in I 15 bis, kar je bilo za tiste čase velikansko število. Polikarpov je letalo opremil z ameriškim motorjem WRIGHT cyclone, ki je razvijal 630 KM, ker pa je teh motorjev primanjkovalo, so morali presedlati na letalske motorje sovjetske izdelave M 25, ki so bili tudi nekoliko močnejši (750 KM).

S tehničnega stališča je bil I 15 spodnjekrilnik z neuvlačljivim podvozjem in tako imenovanim negativnim galebjim lomom gornjega krila, ki naj bi izboljšal pilotovo vidljivost in aerodinamiko letaIa. Ker pa takšna oblika krila pri pilotih ni bila preveč priljubljena, so jo pozneje nadomestili z običajnejšim ravnim srednjim odsekom krila - različica I 15 bis. Položaj pilotske kabine, ki so jo pomaknili precej za krila, in kratek zadnji del trupa sta bili novosti, ki sta se obdržali tudi pri poznejših lovskih letalih Polikarpova. Četudi se po zmogljivostih - največjo hitrost 346 km/h je I 15 dosegel na višini 5000 metrov, vrhunec pa pri 9500 metrih - ni mogel uspešno primerjati s tedaj vodilnimi lovci v svetu, nemškim Messerschmittom in angleškim spitfirom, pa se je I 15 sprva uspešno kosal z italijanskimi letali v Španiji in japonskim Mitsubishijem A5M na Kitajskem. Ne glede na to, da so ga tik pred začetkom druge svetovne vojne prekosila sodobnejša letala, pa ga je sovjetsko vojno letalstvo še leta 1941 uporabilo v bojih proti Nemcem.

| fotogalerija | na vrh strani | nazaj na kazalo |