SEMINARSKA NALOGA - Novosti v avtomobilski industriji

 

| uvod | avtomobili danes | varnost | tehnične novosti v razvoju motorjev | globalizacija | REVOZ Novo Mesto | literatura |

 

ZDRUŽEVANJA AVTOMOBILSKIH KORPORACIJ

BMW - VOLKSWAGEN - ROLLS ROYCE
Bavarska avtomobilska tovarna BMW je ena od nemških družb, ki je nedavno objavila odlične poslovne rezultate za leto 1997. Ob precejšnji rasti prometa je zabeležila doslej največji dobiček vseh časov in s tem presenetila tudi najbolj optimistične tržne analitike.

BMW je v letu 1997 ustvaril dobiček pred obdavčitvijo v višini 2,53 milijarde mark, njegova skupna prodaja pa se je povečala za 15% na več kot 60 milijard mark. Tovarna je izdelala skoraj 1,2 milijona avtomobilov, kar je bilo za 4% več kot v letu 1996. BMW je lani dobavil kupcem 675 tisoč avtomobilov in sicer predvsem po zaslugi izboljšane dostopnosti serije 5 in v ZDA izdelovanega kabrioleta Z3. Najmočneje pa je v javnosti odmeval podatek o čistem dobičku, ki je znašal 1,25 milijarde mark, kar pomeni glede na leto 1996 kar 52% izboljšanje.

OPIS

1996

1997

porast

Dobiček pred obdavčitvijo

1,66 milijarde DEM

2,53 milijarde DEM

+ 52%

Čisti dobiček

820 milijonov DEM

1,25 milijarde DEM

+ 52%

Skupna prodaja

52 milijard DEM

60 milijard DEM

+ 15%

Obseg proizvodnje (BMW)

642.800 avtomobilov

675.000 avtomobilov

+ 5%

Obseg proizvodnje (Rover)

505.800 avtomobilov

521.000 avtomobilov

+ 3%

Obseg proizvod. (koncern)

1.153.800 avtomobilov

1.200.000 avtomobilov

+ 4%

Rover, ki je od leta 1994 v lasti BMW, je lani kupcem dobavil 521 tisoč avtomobilov, kar je bilo 3% izboljšanje. Zaradi zelo močnega tečaja britanskega funta se Rover (kljub finančni in tehnološki pomoči ob nakupu s strani BMW) še ni uspel vrniti k dobičku. V skupino BMW sodi tudi enota za proizvodnjo letalskih motorjev, kjer je BMW skupni lastnik.

Ob tako uspešnem poslovanju je BMW objavil, da namerava v prihodnje svoj kapital povečati za 2.18 milijarde mark. Sveža sredstva naj bi porabil za nadaljnje dolgoročno širjenje. Do nedavnega je bila ta uspešna bavarska tovarna glavni favorit za nakup britanskega podjetja Rolls Royce, ki je v lasti koncerna Vickers Plc. Glede na dosedanje sodelovanje med obema proizvajalcema (BMW je dobavljal Rolls Roycu svoje 12 valjne motorje za njihove najbolj prestižne modele) je bilo pričakovati skorajšno združitev oz. podpis nakupne pogodbe v višini 557 milijonov dolarjev. V zadnjem trenutku pa je svojo ponudbo objavil ter občutno zvišal nemški koncern VOLKSWAGEN AG, ki bi z nakupom take znamke začel svoj prodor tudi na področju limuzin najvišjega razreda. Sredi maja (po ponudbi VW v višini 705 milijonov dolarjev) je BMW izstopil iz tekme in prepustil nakup blagovnih znamki Rolls Royce ter Bentley konkurenčni nemški tvrdki. Novo pogodbo, kakor tudi preklic stare ponudbe BMW-ja, morajo še potrditi delničarji Vickersa na sestanku odbora nekje v začetku junija 1998.

Ne glede na neugoden izid finančne vojne pa namerava BMW preko skupine Rover vseeno razviti svojo lastno luksuzno limuzino v stilu Rolls Roycea ter športno v stilu Bentleya, namenjeno izključno britanskemu trgu (do leta 2002).

DAIMLER - CHRYSLER
V svetu pa je morda še bolj kot Volkswagnov nakup britanskega Rolls Roycea odmevala združitev dveh industrijskih velikanov: nemškega Daimler Benza in ameriškega Chryslerja. Nemški Daimler Benz AG je združeval avtomobilsko, letalsko in drugo industrijo (Mercedes Benz, AEG, Airbus), Chrysler Corp. pa nekaj prestižnih avtomobilskih znamk, kot npr. Jeep, Eagle, Plymouth in Dodge. Pogodba, vredna 38 milijard ameriških dolarjev, daje Daimlerju 57% lastniški delež, Chryslerju pa 43%. Tudi vodstvo koncerna bo naslednja 3 leta v rokah Nemca Jürgena Schremppa in Američana Roberta Eatona, nato pa bo kompletno vodstvo ostalo v nemških rokah v Stuttgartu.

Že v prvem letu po združitvi (1999) bo prihranek pri poslovanju znašal vsaj 2.5 milijarde mark in to brez odpuščanja delavcev (v koncernu obljubljajo celo nova delovna mesta). Glede na zdajšnje razmere bo po združitvi v novem koncernu zaposlenih preko 420.000 ljudi po vsem svetu.

Daimler Benz in Chrysler bosta združila in med sabo dopolnila trgovsko mrežo po svetu, skupaj se bosta lažje lotevala osvajanja novih trgov, kupcem pa bosta ponudila popolno paleto avtomobilov za vse okuse. Največji prihranek bo možen pri razvoju, ki je najdražji del snovanja novega avtomobila. Združitev je dobra tudi za celotno avtomobilsko industrijo. Obeta namreč nove, boljše in cenejše avtomobile. Koncern Daimler - Chrysler bo tako postal peti največji avtomobilski izdelovalec na svetu, prihodkovno bo celo na tretjem mestu.

Spodnja tabela prikazuje 10 največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu glede na število proizvedenih vozil (avtomobili, tovornjaki, avtobusi).

KONCERN

DRŽAVA

1997

General Motors Corp. (Saab, Opel/Vauxhall)

ZDA

8.776.000

Ford Motor Co. (Ford, Jaguar)

ZDA

6.943.000

Toyota Motor Corp.

Japonska

4.843.000

Volkswagen AG (Audi, Seat, Škoda, Volkswagen)

Nemčija

4.260.000

DaimlerChrysler AG

Nemčija / ZDA

3.997.229

Fiat Auto Spa
(Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati)

Italija

2.864.000

Nissan Motor Co.

Japonska

2.832.000

Honda Motor Co.

Japonska

2.316.000

PSA (Peugeot, Citroen)

Francija

2.106.400

Mitsubishi Motors Co.

Japonska

1.911.800

Po spektakularni združitvi z ameriškim Chryslerjem pa namerava ameriško - nemški koncern pridobiti tudi 60% lastninski delež v japonski družbi Nissan Diesel, znani po proizvodnji osebnih avtomobilov, tovornjakov in avtobusov.

Zdaj pričakujemo še druge napovedi o združitvah:

  • Audi oziroma VW se ozira tudi za Lamborghinijem,
  • General Motors bi rad kupil korejski Daewoo
  • Ameriški velikan Ford pa bi rad sprejel pod svoje okrilje korejsko družbo Kia (za slednjo se zanima tudi Hyundai).